Про це на слуханнях комітету у справах збройних сил сенату заявила глава Північного командування Збройних сил США.

«Росія запустила крилаті ракети наступного покоління проти мішеней в Сирії з кораблів і підводних човнів у 2016 і 2017 роках. Також вона виводить нові приховані військово-морські платформи, включаючи підводний човен з керованою ракетою «Северодвинський» і нові балістичні ракети класу «Долгорукий», – повідомила глава Північного командування ЗС США Лорі Робінсон.

Генерал заявила, що активність російських польотів знизилася, порівняно з тими рекордними рівнями, що спостерігалися під час кризи у 2014 році в Україні, але «російські важкі бомбардувальники продовжують періодично літати біля наших берегових ліній, включаючи серію патрулів, які бійці NORAD перехопили поблизу Аляски в квітні і травні».

«З повним комплектом платформ доставки і системами озброєння, здатними встановлювати масштабні цілі на всій території США і Канади, Росія залишається єдиною загрозою для повітряного простору, з якою зустрічаються наші дві країни», – сказала генерал.

Лорі Робінсон заявила, що російські лідери регулярно вступають у конфлікт з США і вкладають значні кошти в модернізацію своїх сил «розробляючи нову зброю для забезпечення їх здатності тримати США і Канаду в постійній напрузі».

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ