Про це повідомляє CNN.

Кількість користувачів Facebook, чия особиста інформація була в доступі Cambridge Analytica, «може бути більшою» за 87 мільйонів користувачів, які визнає Facebook. Вайлі зазначив, що до його юриста звертались органи США, включаючи слідчих Конгресу та Міністерства юстиції, і заявив, що планує з ними співпрацювати.

Колишній посадовець Сambridge Analytica сказав, що «багато хто» мав доступ до даних і що існує «реальний ризик» того, що зібрані дані можуть зберігатись в Росії.

«Вони можуть зберігатись в різних частинах світу, включаючи Росію, так як професор, який управляв процесом збору даних часто подорожував між Великобританією та США», – сказав Вайлі.

Олександр Коган, російський вчений, який проводив лекції в державному Cанкт-Петербурзькому університеті, зібрав дані мільйонів американців. Він потім продав цю інформацію Cambridge Analytica, яка співпрацювала з виборчою кампанією президента Трампа.

Як відомо, у березні Єврокомісія поставила вимогу соцмережі Facebook пояснити, наскільки масштабний витік особистих даних торкнувся європейських користувачів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ