Про це вона розповіла на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає УТ.

«Звіти спостерігачів СММ від минулого тижня засвідчили нарощування кількості важкої зброї РФ в зоні конфлікту – від 10 до 115 одиниць лише впродовж тижня – і все це всупереч вимогам про відведення зброї, встановлених Мінськими угодами», - заявила представник США.

За її словами, серед цих озброєнь було виявлено багато ракетних систем класу «земля-повітря», з яких ведеться вогонь по безпілотних літальних апаратах ОБСЄ.

«По-перше, Росія продовжує нарощувати кількість важкої зброї поруч з лінією зіткнення, створюючи середовище небезпеки та підвищуючи ризик ескалації насильства. По-друге, Росія намагається приховати цей факт від міжнародної спільноти», – підкреслила вона.

Крім того, Сайдерс звернула увагу на інші чинники, що створюються РФ з метою підвищення напруженості в регіоні. Зокрема, вона розповіла, що замість деескалації обстановки, сили, очолювані Росією, закріпилися на позиціях біля Донецької фільтрувальної станції. Згідно з повідомленням, при цьому обстрілюються цивільні об'єкти, у тому числі інфраструктурні вузли, а також лікарні й школи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ