Про це заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова, передає Корреспондент

За її словами, це чергова інформаційно-політична кампанія, заснована на провокації.

«Перш, ніж складати нові казки, нехай хтось у Королівстві розповість, чим закінчилися попередні справи - про Литвиненка, Березовського, Перепиличного і багатьох інших, хто загадково помер на британській землі», - додала Захарова.

Нагадаємо, що прем'єр-міністра Британії Тереза ​​Мей розповіла, що колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль був отруєний нервово-паралітичною речовиною, розробленою Росією.

4 березня російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі The Maltings у Солсбері.

Скрипаль з донькою досі в реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали вливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.

Влада Великої Британії підозрює, що до отруєння причетний Кремль і вже пригрозила РФ частковим бойкотом ЧС-2018 з футболу. ЗМІ ж заговорили про плани Лондону запровадити нові антиросійські санкції.

Сергій Скрипаль – колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили понад $100 тис. за інформацію про працівників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.

У 2010 році був помилуваний у межах операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.

Після Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

ІА "Вголос": НОВИНИ