Як повідомляє ТАСС, про це заявив віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой.

«РФ не буде представляти свою делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи в січні в зв'язку з тим, що істотна умова нашої там роботи, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не були внесені до регламенту цієї організації», – заявив Толстой.

Він додав, що саме тому рішення Росії утриматися від роботи в ПАРЄ в пленарному форматі буде чинним до моменту зміни регламенту.

Як відомо, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій продовжила санкції проти Росії і позбавила її права голосу до квітня. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року.

17 січня 2016 року стало відомо, що Росія відмовляється від участі в січневій сесії ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій. Глава комітету Держдуми Олексій Пушков заявив, що Росія збереже членство у Раді Європи, але тимчасово відмовляється брати участь у засіданнях її Парламентської асамблеї у зв'язку з «неадекватністю настроїв, які склалися в цьому органі».


«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ