Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр». 

Він поділився своїм прогнозом щодо подальшого перебігу конфлікту і загальної ситуації на сході України.

«За нашими даними, Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України. Про це свідчить російська військова присутність в окремих районах Донецької та Луганської областей і ведення бойових дій проти ЗСУ», - наголосив Полторак.

За його словами, Кремль хоче не вирішувати конфлікт, а навпаки його заморозити, а президент Володимир Путін досі сподівається, що Україна відмовиться від євроатлантичної інтеграції, щоб стати частиною «русского мира».

Таким чином російська влада не збирається виконувати Мінські угоди, не виведе з Донбасу війська і продовжить виступати проти введення миротворців ООН на Донбас. 

«Ми знаємо і про те, що, окрім уже згаданого угруповання, оперативні плани противника містять багато варіантів ведення бойових дій на нашій території. Росія використовує Донбас не тільки для вишколу військових, які потім воюють в інших гарячих точках, зокрема, Сирії, а і як полігон бойового випробування військової техніки», - зауважив Полторак. 

Він додав, що конфлікт на сході не дає Україні можливості розвиватися і реформуватися в максимально швидкому темпі.

«Цілком очікуваним є продовження агресивних дій на сході України. Більш того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка не дозволяє мати ілюзій щодо відмови Росії від окупації частини нашої території і виведення своїх військ у найближчій перспективі», - підсумував Полторак.

Відповідно до його даних, на українському кордоні Росія зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч людей. У склад угруповання входить майже 1 тисяча танків, 2,3 тисяч бойових машин, понад 1,1 тисяча артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню.

ІА "Вголос": НОВИНИ