Про це повідомили у п'ятницю в прес-службі округу, пише ustinka.kz.

Ланка транспортно-штурмових вертольотів Мі-8 АМТШ «Термінатор» здійснила переліт на аеродром Жетиген (Казахстан) з Новосибірська, подолавши відстань понад 2,5 тисяч км. Спільну авіаційну групу посилили також пара штурмовиків Су-25 російської авіабази Кант, дислокованої в Киргизії, і літак-розвідник Су-24МР з Челябінська, – сказали в прес-службі.

За даними ЦВО, льотчики забезпечать підтримку з повітря дій миротворчих сил, перевезення «поранених», а також доставку вантажів військового призначення та гуманітарної допомоги.

У навчаннях «Непорушне братство-2017» візьмуть участь більш як 1 тисяча військовослужбовців. З казахського боку у маневрах задіяно понад 600 осіб, чотири вертольоти Мі-17 і два вертольоти Huey II («Хьюї-2»). Від росіян у навчаннях візьмуть участь близько 400 військовослужбовців гірської мотострілецької бригади з Республіки Тива і 80 одиниць техніки. Очікується, що Збройні сили Білорусі, Вірменії, Киргизії представлять на навчаннях командування і миротворчі взводи по 30 осіб, а Таджикистан – 20 осіб.

Спільні маневри пройдуть у період з 16 по 20 жовтня на полігонах Пу і Шошкали на південно-сході Казахстану.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ