«Медиаликс» пише, що після того, як проти першокурсників виступили чиновники та викладачі, і навіть майже «завелася» прокуратура, студенти інших закладів РФ почали знімати свої кліпи на знак солідарності.

«У чому тільки не почали звинувачувати курсантів: і в організації БДСМ-вечірки, і в пропаганді ЛГБТ, а губернатор Ульяновської області навіть побачив у кліпі образу ветеранів», - зазначає «Медиаликс».

Скандальний кліп курсантів із Ульянівського льотного училища

 

Ульяновських студентів вимагали відрахувати, Росавіація почала щодо них перевірку, і для розслідування інциденту навіть створили спеціальну комісію. Ректор інституту до всього порівняв своїх курсантів із Pussy Riot. За його словами, курсантам можна було танцювати, але без кашкетів. І взагалі «самодіяльність краще проявляти в іншому місці».

Однак, за молодиків заступилося суспільство: громадськість почала збирати підписи до петиції на їхній захист. Також висловили підтримку журналісти. Врешті, відраховувати шанувальників Бенні Бенассі не стали, і навіть губернатор Ульяновської області вирішив «не ламати хлопцям життя». Хоча вжити якихось заходів у виші пообіцяли.

Найцікавіше, що для підтримки ульяновських студентів спудеї з інших навчальних закладів та навіть професійні льотчики почали знімати такі ж кліпи.

 

 

 

 

У мережі навіть віднайшли «приклади» з інших країн:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ