Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Відзначається, що РФ має намір перекинути в ОРДЛО (більшою мірою в т.зв. «ЛНР») підрозділи 45-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення ВДВ ЗС РФ (з Московської області) та 11-ї окремої бригади ВДВ ЗС РФ (Бурятія).

«Особовий склад цих окремих підрозділів зі складу вищевказаних бригад буде складатися з найпрофесійніших і підготовлених військовослужбовців, які мають значний досвід бойових дій, а саме – не менше двох відряджень в зону бойових дій. Головним завданням цих окремих підрозділів ЗС РФ буде будь-якими можливими способами спровокувати підрозділи ЗС України на наступальні дії і просування вглиб території ОРДЛО з метою подальшого максимального знищення кількості українських військовослужбовців російськими окупаційними військами і проведення швидкої контратаки, як відповідь на «агресивні дії української сторони», для взяття під свій контроль додаткових районів території Луганської області», – написав Тимчук.

За його словами, зараз на території «ЛНР» йде підготовка до розміщення цих підрозділів.

«Основна мета, яку ставлять в Москві під час проведення цієї комплексної операції, – це не створення «картинки» для російської пропаганди, а максимальне зниження морального духу українських військовослужбовців шляхом одномоментного знищення у великій кількості особового складу ЗС України, що має призвести до значного зростання недовіри до вищого військово-політичного керівництва України, а також швидкий прорив російських окупаційних військ в глибину підконтрольної українській стороні території Луганської області з подальшим закріпленням на нових позиціях», – заявив Тимчук.

Як писав «Вголос», минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 52 обстріли позицій сил АТО. Внаслідок ворожих обстрілів троє українських воїнів отримали поранення, ще два наші захисники – отримали бойове травмування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ