Про це, посилаючись на джерела, пише «Комерсант».

В уряді Російської Федерації почалася робота зі зниження негативного впливу на економіку у зв'язку з введенням санкцій. Одним з елементів цієї роботи буде президентський указ про санкції щодо фізичних і юридичних осіб України, пише видання.

За словами джерел, до списку санкцій планують включити «декілька сотень фізосіб і близько ста юросіб». Під фізичними особами «маються на увазі бізнесмени, політики і держслужбовці», одним із заходів впливу буде блокування їх активів в РФ та заборона на виведення капіталу, кажуть співрозмовники видання в уряді.

Введення санкцій щодо України відбудеться згідно з указом, який президент РФ Владімір Путін підписав 4 червня. За ним, «заходи впливу» вводяться урядом за рішенням президента щодо іноземних держав і їх організацій, посадових осіб, громадян.

До них віднесено, наприклад, припинення або призупинення співпраці російських компаній з «недружніми» іноземними державами і міжнародними організаціями в різних галузях, а також «заборона або обмеження» на ввезення продукції та сировини, країнами походження яких є іноземні держави.

В законі є застереження, що відповідно до рішення президента можуть вводитися і «інші заходи» впливу.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 5 липня продовжила на півроку санкції проти Росії, спрямовані на конкретні сектори її економіки.

ІА "Вголос": НОВИНИ