Про це він написав у Facebook.

«Аналіз інформації, яка надходить з Криму, свідчить про широкомасштабну спеціальну операцію, яка проводиться ФСБ Росії в окупованому Криму, метою якої є нові арешти активістів національного руху і компрометація Меджлісу кримськотатарського народу», - написав Чубаров.

Як наголосив голова Меджлісу, з метою виправдати нові обшуки і затримання кримських татар та очорнити представницький орган народу, окупанти організували вкидання фейкових матеріалів про причину обшуків і затримань кримських татар.

«Як заведено в окупованому Росією Криму, одночасно з початком обшуків у російських державних ЗМІ відбувся викид інформаційних матеріалів, покликаних виправдати чергові репресії російських окупантів проти кримських татар та водночас очорнити Меджліс кримськотатарського народу», - наголосив він.

За словами голови Меджлісу, у четвер були затримані п'ятеро активістів національного руху - Бекір Дегерменджи, Куртсеїт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов.

«Ще пізніше з Криму надійшла чорна звістка про смерть ветерана кримськотатарського національного руху 82-річної легендарної Веджіє абла Кашка, якій стало зле під час обшуку її будинку. Веджіє абла Кашка померла в машині швидкої допомоги», - повідомив Чубаров.

Рефат Чубаров  зазначив, що у Меджлісі кримськотатарського народу стежать за ситуацією, пов'язаною із сьогоднішніми трагічними подіями в Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ