Про це сказано в повідомленні прес-служби омбудсмена.

Зокрема, 14 червня в Москві Денісова і керівник апарату російського омбудсмена обговорили можливість візитів уповноваженого до політв'язнів – громадян України, яких тримають у Росії.

Зі слів омбудсмена, російська сторона запропонувала здійснити перший візит у місто Омськ 16 червня.

«Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якнайшвидшій поїздці у Салехард, де утримується Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб поїхати туди в найближчі дні», – сказано в повідомленні.

Крім того, уповноважений зазначає, що зараз проводиться робота для відвідування засудженого українського журналіста Романа Сущенка, який утримується в СІЗО «Лефортово», і Миколи Карпюка, який перебуває у в'язниці в місті Володимир.

Зі слів Денісової, переговори з російською стороною тривають.

Нагадаємо, Європейський парламент на засіданні 14 червня прийняв резолюцію щодо українського політв'язня Олега Сенцова, якого утримують в Російській Федерації.

Як писав «Вголос», 13 червня омбудсмен Людмила Денісова поїхала до Росії, щоб відвідати українців-полів’язнів Кремля.

Візит уповноваженої Верховної Ради із прав людини відбудеться у межах домовленостей між президентом України та президентом Росії Володимиром Путіним.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ