Про це заявляє американський телеканал CNBC з посиланням на свої джерела, близькі до розвідки США, повідомляє «Сегодня».

За даними телеканалу, вже в цьому місяці пройшли три тестових запуски ракет системи «Кинджал», які завершилися успішно. В ході останнього випробування ракетою вражена ціль на відстані близько 800 км.
Всього РФ провела на цей момент 12 випробувань на винищувачі-перехоплювачі МіГ-31, повідомляють джерела телеканалу. Зараз, за їхніми даними, ведуться роботи з підготовки випробувань «Кинджал» на стратегічних бомбардувальниках. CNBC відзначає, що в даний момент США не мають засобів оборони, за допомогою яких можна захиститися від «Кинджала».
Раніше російські ЗМІ повідомляли, що гіперзвукові ракети зі складу комплексу «Кинджал» випробують на далекому бомбардувальнику Ту-22М3.
Вперше про комплекс «Кинджал» у березні цього року повідомив президент РФ Володимир Путін. Ракета комплексу летить в 10 разів швидше за швидкість звуку і здатна долати всі існуючі і перспективні системи ПРО і ППО. На сьогоднішній день до складу «Кинджала» входить винищувач МіГ-31к, здатний нести тільки одну гіперзвукову ракету.

ІА "Вголос": НОВИНИ