Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, під час останнього дня навчань для відпрацювання ракетно-ядерного удару залучали 6 літаків дальньої авіації Ту-95МС та Ту-22М3, які здійснили польоти над Баренцовим, Балтійським та Норвезьким морями.

Також у повідомленні йдеться про ракетні війська, які здійснили навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс» з космодрому «Плесецьк» в Архангельській області по цілях на полігоні «Кура» на півострові Камчатка.

«Ракетним підводним крейсером стратегічного призначення «Дмитрий Донской» Північного флоту РФ здійснено електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування», - зазначив Турчинов.

Такі дії російських збройних сил свідчать, за його словами, про готовність Росії до ескалації напруженості із Заходом аж до розв'язання повномасштабної війни.

«Після завершення виконання учбово-бойових завдань у рамках СКШН «Запад-2017» з 21 вересня заплановане вибуття до Росії особового складу, військової техніки та озброєння з полігонів, розташованих на території Білорусі», - зазначив Турчинов.

За словами секретаря РНБО, Україна разом із державами-партнерами пильно відстежуватиме виведення російських військ з Білорусі і повернення їх до пунктів постійної дислокації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ