Про це заявив заступник очільника СБУ Віктор Кононенко у п'ятницю на брифінгу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українська Служба безпеки фіксує активізацію спецслужб РФ з метою дестабілізації ситуації всередині України і її дискредитації перед світовою спільнотою.

Заступник голови СБУ підкреслив, що російські спецслужби вважають розпалювання протистояння в українському православ'ї найефективнішим.

«Саме на провокуванні загострення в даному напрямку будуть спрямовані основні зусилля супротивника найближчим часом», – додав він.

Кононенко зазначив, що для здійснення цих цілей РФ планує використовувати «наявний у них арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій».

За його словами, СБУ вже фіксує переговори в цьому контексті і передачу коштів для виконання певних замовлень. Він уточнив, що мова йде про організації, пов'язані з Московським патріархатом Української православної церкви.

Кононенко додав, що грунтом для конфліктів і провокацій можуть бути факти штучного захоплення храмів, створення інших конфліктних ситуацій, щоб розділити громадян України на прихильників Київського і Московського патріархатів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ