Про це він сказав за підсумками чергової зустрічі в Мінську, пише ТАСС.

«Російська делегація констатувала, що на сьогодні є всі умови для обміну всіх утримуваних людей, особи яких встановлено і підтверджено сторонами конфлікту. Це 157 осіб, утримуваних силовими структурами України, та 20 осіб, утримуваних на Донбасі», – сказав Гризлов, зазначивши, що серед «утримуваних Україною» є громадяни Росії.

Водночас він заявив, що українська сторона ухиляється від такого обміну.

Водночас, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила у Facebook про відсутність прогресу у питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти на Донбасі. 

За її словами, відповіді на пропозицію передати 23 росіян Україна не отримала.

«РФ мало печеться про забутих нею в донецьких степах «ихтамнетов»..... немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих. Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров‘я наших політв‘язнів і заручників, про оголошене О. Сенцовим голодування, тривале голодування В. Балуха. Питання заручників потребують тиску всього світу на РФ», – переконана Геращенко.

Як відомо, останній великий обмін полоненими на Донбасі відбувся у грудні минулого року. Україна тоді віддала 233 людини і отримала 73. 

ІА "Вголос": НОВИНИ