Про це повідомив речник медіа центру РНБО Андрій Лисенко.  

«Компетентними органами України зафіксовано сплановану кампанію, спрямовану на дискредитацію чергового етапу часткової мобілізації. У різних регіонах фіксується хвиля дзвінків, публічних акцій, які відбуваються за єдиним шаблоном. Ця компанія координується з Росії, безпосередніми виконавцями є провокатори, які вже неодноразово були помічені у різних містах України на проросійських акціях. Провокатори намагаються спекулювати на почуттях батьків та дружин військовослужбовців, що знаходяться у зоні АТО, а також тих, хто буде мобілізований», - заявив він.

«Ми просимо громадян бути уважними, щоб не стати об’єктом спекуляції. Зараз, коли сили АТО завдяки професіоналізму, мужності та героїзму наших військових демонструють суттєві успіхи, ворог намагається за будь-яку ціну розхитати ситуацію, щоб сповільнити наступ. На даний момент вживаються усі необхідні заходи, щоб надати підтримку нашим підрозділам, які героїчно тримають оборону у прикордонних районах. Проводиться планова ротація особового складу», - наголосили в РНБО.

Сьогодні російські спецслужби вдались до чергової інформаційної атаки. Так, було поширено чутки про ніби-то примусовий призов до лав Збройних Сил України. Інформаційна провокація була організована за типовою схемою.

«Спочатку через «фейкових» користувачів в соціальних мережах було поширено брехливі факти про  арешти та затримання людей на вулицях. Потім було штучно підвищено рейтинг фейкового меседжу про те, що юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають прямо на вулицях, в потягах чи автобусах і  відразу відправляють в зону АТО. Після цього через низку проплачених журналістів-пропагандистів цей допис використали в засобах масової інформації. Таким чином було створено віртуальну ілюзію правди», - додав Лисенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ