Про це заявив у неділю, 22 жовтня, представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТСН із посиланням на ТАСС.

«Ракка успадкувала долю Дрездена 1945 року, стертого з землі англо-американськими бомбардуваннями», - сказав він. Представник відомства додав, що в ході операції загинуло багато мирних жителів.

Конашенков також вказав, що тепер США, Франція і Німеччина повідомляють про термінове виділення мільйонів доларів і євро на відновлення мирного життя в місті.

За його словами, насправді вони прагнуть «швидше замести сліди варварських бомбардувань авіації США і коаліції, що поховали в руїнах Ракка тисячі звільнених від ІД мирних жителів».

«Ісламська держава» захопила Ракку у 2014 році та зробила її своєю фактичною «столицею». Нещодавно підтримувані США «Демократичні сили Сирії» заявили про відновлення повного контролю над містом.

У середині лютого 1945 року авіація США та Великобританії розбомбили німецький Дрезден. За офіційною версією, оприлюдненою німецькими експертами 2010 року, всього з 13 до 15 лютого останнього року Другої світової війни в місті загинуло 25 тисяч осіб.

Раніше називалися цифри в 200 і навіть 500 тисяч жертв. Загалом Було зруйновано до 80 відсотків будівель, половина житлових будинків була знищена майже повністю. 

ІА "Вголос": НОВИНИ