Дані дослідження: 22% учасників опитування розпочали б війну знову, а 80% людей віком від 55 років повністю підтримують злочинні дії загарбників в Україні

Дані опитування вказують на те, що 70% росіян готові підтримати рішення Володимира Путіна щодо припинення війни, якщо таке буде ухвалено.

Це дослідження опублікувало російське видання «Левада-центр»

У відповідь на запитання про те, чи підтримали б вони рішення Путіна щодо припинення військового конфлікту з Україною цього тижня, перша група респондентів висловила такі позиції:

- 37% - точно підтримаю,

- 33% - схильні підтримати,

- 12% - однозначно не підтримаю,

- 9% - схильні не підтримати,

- 9% - складно відповісти.

До другої групи респондентів було задано питання щодо їхнього ставлення до можливого рішення Путіна про припинення військового конфлікту з Україною та повернення анексованих територій. 

- 16% - точно підтримаю,

- 18% - схильні підтримати,

- 19% - схильні не підтримати,

- 38% - однозначно не підтримаю,

- 10% - складно відповісти.

У відповідь на питання про те, чи слід продовжувати військові дії чи розпочати мирні переговори, більшість респондентів висловили підтримку проведення переговорів.

Значна кількість опитаних висловили підтримку «діям російських збройних сил в Україні». У групі респондентів віком 18-24 років це становить 62%, у групі віком від 55 років - 82%.

Майже половина росіян висловили бажання скасувати рішення про початок війни. Питали респондентів: «Якби у вас була можливість повернутися в минуле і скасувати чи підтримати початок військової операції в Україні, ви б…»

- 23% - виразно скасували б її,

- 18% - швидше скасували б її,

- 22% - швидше підтримали б її,

- 21% - безперечно підтримали б її,

- 15% - важко відповісти.

Росіяни передбачають тривалість війни ще на довгий період, проте вони вважають, що «СВО» протікають успішно. У цьому питанні 46% опитаних вважають, що війна Росії з Україною триватиме ще понад рік. У травні 2022 року, за три місяці після початку повномасштабного вторгнення в Україну, таку думку ділили лише 21% опитаних.

62% респондентів впевнені, що «спеціальна операція» російської армії в Україні прогресує дуже успішно або швидше успішно.

Щодо причин розв´язання війни Росією:

- 23% учасників опитування не мають впевненості у причинах або коливаються у відповіді.

- 25%. тих, хто вважає, що Росія «захищає і звільняє» жителів Донбасу

- Кожен десятий вважає, що «треба повернути наші історичні землі».

- 14% висловили думку, що треба «викорінити фашизм».

- 13% стверджують, що «нас змушували, нас ображали».

ІА "Вголос": НОВИНИ