Про це повідомляють російські медіа. 

Вартість ремонту «Кузі» (неофіційна назва гордості російського флоту, який у січні наводив страх на Європу стовпом диму зі своїх труб) сягне майже 40 млрд рублів – це більш як $680 млн.

На кораблі планують відремонтувати всю електромеханічну частину, включаючи головну силову установку - там замінять кілька котлів, які стали непридатними. Буде модернізовано й злітно-посадковий комплекс. 

Що стосується озброєння, то наявний ракетний комплекс «Граніт» планують замінити на ракетний комплекс «Калібр-НК» (з крилатими ракетами). 

Авіагрупа крейсера залишиться змішаною: зі злітної палуби – як і раніше - мають шанси шубовснути у воду після невдалого старту важкі винищувачі Су-33 і легкі МіГ-29К / КУБ.

«Адмірал Кузнєцов» - єдиний російський авіаносець, за російською класифікацією – авіанесучий крейсер; був спущений на воду у 1985 році, прийнятий на озброєння флоту у 1990. Його довжина 305 метрів, ширина льотної палуби - 72 метри, повна водотоннажність - 59 тисяч тонн.

Як повідомляв «Вголос», у минулому році «Кузя» під час походу в Середземне море брав участь в операції російських Повітряно-космічних сил у Сирії. Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон назвав російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов», що повертається від берегів Сирії в Росію, «кораблем ганьби».

ІА "Вголос": НОВИНИ