Facebook видалила близько 200 російських акаунтів (облікові записи, сторінки, групи) з мільйонним охопленням аудиторії, з яких втручалися в політику країн Африки.

Як повідомляє соцмережа, з акаунтів відбувалося втручання у справи Мадагаскару, ЦАР, Мозамбіку, Демократичної республіки Конго, Кот-дʼІвуару, Камеруну, Судану та Лівії.

Було оприлюднено контент із критикою політики США та Франції, «які розгойдують ситуацію в регіоні», виступи за політиків та угруповання, які підтримує Росія. Також із облікових записів вели сторінки, які позиціонувалися як новинні агентства, і розміщували там новини російських RT, Sputnik і суданського державного агентства SUNA.

Facebook повʼязала фінансування акаунтів із власником найманців «ПВК Вагнера» і «кухарем» Володимира Путіна Євгеном Пригожиним, якого звинувачують у втручанні у вибори в США.

У компанії Пригожина «Конкорд» заявили, що соцмережа займається «самопіаром».

«Вважаємо недоцільним довіряти заявам Facebook, оскільки, на наш погляд, вони займаються самопіаром. Євген Вікторович окремо просив нагадати вам з приводу таких заяв стару російську народну мудрість: «На сараї х*й написано, а там дрова лежать», – сказано в повідомленні.

У 2018 році лідер угруповання мусульманських повстанців в Центральноафриканській Республіці (CNDS) Абдулайе Іссен дав урядовим військам і російським військовим 48 годин, щоб залишити контрольовані ними території

ІА "Вголос": НОВИНИ