Про це повідомляють російські медіа. 

«Росіянам пропонувалося оцінити, наскільки вони згодні з висловлюванням «Я живу у безпечному районі і не боюся йти додому в темний час доби», за 10-бальною шкалою», - зазначається у прес-релізі щодо результатів опитуваня.

Жителі Грозного оцінили свою захищеність на 8,7 бала з 10, що істотно вище, ніж показники інших міст. У відгуках учасники опитування відзначали доброзичливих сусідів і те, що люди завжди готові допомогти в біді.

Друге місце зайняло Сочі, яке піднялося за рік на дві позиції. Можливо, на рівень безпеки в місті вплинула підготовка до Кубку конфедерацій - 2017. На третьому місці опинився Нижньовартовськ. Сургут зайняв четверте місце, а Армавір - п'яте. Далі розташувалися Саранськ, Мурманськ, Чебоксари і Нижньокамськ. Замкнув десятку найбільш безпечних міст Владикавказ.

Москва зайняла 31-е місце з результатом 6,9 бала, Санкт-Петербург з оцінкою 6,7 бала виявився на 42-му місці. У середньому по Росії опитані оцінили рівень захищеності на 6,8 бала. При цьому, різниця між найбільш і найменш безпечними містами становить 3,1 бала.

Найменш безпечним серед сотні найбільших населених пунктів стало місто Шахти у Ростовській області. Так, у своєму відгуку один з городян зазначив, що йому «далеко йти до будинку, а в районі бігають собаки і нападають на людей». Інший мешканець скаржиться на погано освітлені вулиці, старі дерева і відсутність кришок на каналізаційних люках. Також на проблеми з безпекою скаржаться жителі Волгограда, Омська, Чити, Астрахані, Саратова, Челябінська, Нижнього Тагілу, Балашихи і Пермі.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ