Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, яка відвідала їх.

«Під час сьогоднішнього моніторингового візиту до Лук'янівського СІЗО я зустрілася з Олександром Саттаровим і Фарухом Камаловим, які написали заяву на ім'я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів», - написала Л. Денісова.

За її словами, ці листи буде відправлено до Міністерства закордонних справ України, щоб їх доставили до адміністрації президента РФ дипломатичною поштою.

Л. Денісова нагадала, що раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії (Київська обл.).

«Україна ініціювала і вже давно подала РФ списки на обмін. 5 липня було направлено лист представнику РФ у Тристоронній контактній групі Борису Гризлову і уповноваженому РФ з прав людини Тетяні Москальковій. Відповіді немає», - додала український омбудсмен.

Зазначимо, що український омбудсмен Людмила Денісова просить російську комісію з питань помилування якомога швидше розглянути прохання матері політв'язня Олега Сенцова про помилування її сина.

ІА "Вголос": НОВИНИ