Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), відповідне рішення прийнято на загальних зборах акціонерів 29 листопада, повідомляє antikor.com.ua.

Як зазначено в повідомленні, сума іпотечного договору становить 168% вартості активів готелю «Прем'єр Палац».

Крім того, ПрАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер» повідомило в системі розкриття інформації НКЦБФР про рішення наглядової ради від 29 листопада схвалити укладання з «Укргазбанком» генерального кредитного договору на суму 130 млн грн, що становить 60,8% активів ПрАТ.

За даними річного звіту готелю «Прем'єр Палац», 1 лютого 2017 року закінчився термін дії кредитного договору №37ВД від 20 липня 2007 року, укладеного з «ВТБ Банком». Станом на 31 грудня 2016 року заборгованість по кредиту склала 55 млн дол або 1,5 млрд грн за курсом НБУ на звітну дату. Згідно з умовами договору, в разі несвоєчасного погашення основного боргу, позичальник повинен виплатити кредитору 30% річних проетрмінованої суми.

Згідно з даними Єдиного держреєстру судових рішень, «Прем'єр Палац» намагався зобов'язати суд внести зміни в договір, однак суди першої та апеляційної інстанції в цьому відмовили.

Готель «Прем'єр Палац» зареєстрований в 2004 році і входить в мережу готелів Premier Hotels and Resorts під управлінням ТОВ «Прем'єр Інтернешнл».

Компанія як готельний оператор в рамках мережі об'єднує і управляє 18 готелями категорії 2-5 зірок під брендами Premier Palace Hotels, Premier Hotels, Premier Compass Hotels в 13 населених пунктах України.

ПрАТ «Готель «Прем'єр Палац» у 2016 році скоротило чистий збиток у три рази в порівнянні з 2015 роком – до 193 млн грн.

Станом на другий квартал 2017 року, основними акціонерами ПрАТ є кіпрська Pumori Enterprises Investments Ltd. (62%), а також українські ТОВ «Східно-європейська готельна компанія» (12,7%) і ТОВ «Готельний комплекс «Русь» (16%, як і «Прем'єр Палац», входить в мережу Premier Hotels and Resorts). Pumori Enterprises Investments Ltd у 2012 році також придбала 50,51% акцій ПАТ «Туристично-готельний комплекс «Дністер».

Кіпрську Pumori Enterprises Investments Ltd пов’язують з групою VS Energy члена Ради Федерації Росії Олександра Бабакова спільно з російськими бізнесменами Євгеном Гінером, Михайлом Воєводіним і Сергієм Шаповаловим.

На початку 2017 року росіян в якості бенефіціарів бізнесу VS Energy замінили невідомі громадяни Німеччини, Латвії та Словаччини.

Ці ж особи зараз вказані в держреєстрі як бенефіціари ТОВ «Східно-європейська готельна компанія».

«Укргазбанк» створений в 1993 році і за станом на 1 січня 2017 року держава в особі Мінфіну володіє 94,9% його акцій.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2017 року «Укргазбанк» за розміром активів займав 4-е місце (65,71 млрд грн) серед 88 банків.

У червні 2017 року США ввели санкції проти Олександра Бабакова, який є членом Ради Федерації Федеральних зборів РФ, а також спецпредставником президента РФ по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ