Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на кримські ЗМІ.

Компанія Воля обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету у 34 містах України. У тому числі інтернет-доступом користуються 670 тисяч осіб (компанія входить в ТОП-3 українських інтернет-провайдерів). Основні акціонери – фонди Providence Equity Partners (34,9%), Sigma Bleyzer (15,3%), ЄБРР (11,7%). За останні кілька років компанія, за її заявами, інвестувала 700 млн грн в модернізацію мережі, 500 млн грн – в контент, 200 млн грн – до абонентського обладнання.

Так, тепер один з найбільших на півострові провайдерів кабельного ТБ і інтернету належить росіянам.

Як говориться в повідомленні кримських ЗМІ, кіпрська компанія Aquorn Holding LTD, що належить кіпрській Volia LTD, продала 100% акцій компанії «Телесистеми» громадянам Росії.

На початку літа цього року українське видання  ain.ua в своєму розслідуванні з'ясувало, що Aquorn Holding LTD є дочірньою структурою ще однієї кіпрської компанії Volia LTD. Вона ж паралельно є власником української «Волі».

Після угоди з Aquorn Holding LTD 80% акцій належить москвичеві Євгену Попову, ще 20% – Юлії Бойко. Кримська преса пише, що угода оцінюється в 1,5 млрд рублів (близько $25,3 млн), а абонентська база компанії на півострові становить близько 100 тисяч абонентів.

Відразу кілька співрозмовників видання на телеком-ринку підтвердили, що угода дійсно відбулася і Aquorn Holding LTD більше не є власником «Телесистем».

«Цей процес тривав, починаючи з минулого року», – сказав один зі співрозмовників.

За його словами, угода затяглася, оскільки, згідно з санкціями ЄС, корпоративні права та нерухомість на півострові можна продавати тільки після узгодження з уповноваженими органами країни ЄС (тобто Кіпру).

«Причому, це різні органи. Для нерухомості і для корпоративних прав», – зазначив співрозмовник.

Також, за словами співрозмовника, після закриття угоди в грудні, покупець з Москви оформив на себе всі 100% компанії.

Примітно, що навіть після завершення угоди з продажу, компанія Телесистеми продовжує використовувати в Криму логотип, схожий на логотип «Волі».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ