У Сирії військові Російської Федерації (РФ) завдали авіаудари по району, в якому перебували військові Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє CNN, посилаючись на американських чиновників, –передає РБК Україна.

«Авіація РФ бомбила район в Сирії в ході боротьби проти бойовиків терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ), де знаходилися американські війська», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, співробітники США були «в кращому випадку на відстані кількох кілометрів» від місця вибухів бомб. Американські військові надавали медичну допомогу членам сирійських демократичних сил, які були поранені в результаті авіаудару.

Наголошується, що США розглядають можливість бомбардування настільки близької до американських військ території, як ймовірну помилку російського пілота, а не навмисний напад на війська США.

Один із чиновників підкреслив, що коаліція відмовила РФ у військовому проханні нанести удар по області в провінції Дейр-ез-Зора, оскільки там були коаліційні радники і підтримувані США сирійські сили. Однак росіяни вирішили все одно провести операцію.

У свою чергу, офіційні представники Міноборони РФ заперечують звинувачення Пентагону, заявляючи, що авіаудари були спрямовані на позиції ІДІЛ. Крім того, інцидент викликав дискусії між держсекретарем США Рексом Тиллерсоном і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Також, в телефонному режимі провели переговори американський глава начальників штабів і глава Генштабу РФ. 

ІА "Вголос": НОВИНИ