Про це інформує The Hill.

«Схоже, що російські інтернет-тролі не обмежили свою шкідливу діяльність на останніх президентських виборах (у США – ред.). Відповідно до березневого звіту Комітету з питань науки, космосу та технологій Палати представників, російські тролі активно намагаються підірвати енергетичні ринки Сполучених Штатів», – йдеться в статті.

При цьому уточнюється, що доповідь Комітету була сфокусована на діяльності російського інтернет-дослідницького агентства, так званої «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі. Саме ця установа знаходиться «на передовій» шкідливого втручання росіян через кіберпростір.

У документі, зокрема, зазначається, що «Росія була активно залучена в погоджені зусилля з метою підриву американських енергетичних ринків та впливу на внутрішню енергетичну політику». При цьому вказується, що росіяни намагалися досягти цієї мети, в тому числі, через американські медіа-платформи (Instagram, Facebook і Twitter).

У той же час, як зазначили американські законодавці, це не перша спроба Росії заподіяти шкоду енергетичній галузі на Заході. У зв'язку з цим нагадується, що в 2014 році тодішній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен звернув увагу на скоординовану кампанію росіян з дезінформації, спрямовану проти видобутку сланцевого газу в Європі. Мета пропагандистських зусиль зосереджена на створенні ілюзії для Європи про необхідність продовжувати закупівлю природного газу з Росії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ