Про це повідомляє «Думская.НЕТ».

Фотографії та відео з творчого вечора поетеси в місцевому клубі «Пляжник» також опубліковані в інтернеті.

Астахова влітку 2015 року відвідувала з гастролями окупований Російською Федерацією Крим, порушивши правила перетину держкордону й закон «Про гастрольну діяльність в Україні», повідомляє «Радіо Свобода».

Водночас українські активісти в соцмережах звертали увагу на те, що Ірина Астахова (псевдонім Ах Астахова) у 2015 році виступала в окупованому Росією Криму.

«Ірина «Ах» Астахова влітку 2015 року відвідувала з гастролями окупований Російською Федерацією Крим, порушивши правила перетину держкордону й закон «Про гастрольну діяльність в Україні». Адміністрація установи «Пляжник» і організатори провокаційного концерту вирішили, не дивлячись ні на що, проводити концерт», – написав у Фейсбуці одеський активіст Сергій Стерненко.

У відкритому доступі є відео з її виступу в державному академічному музичному театрі Сімферополя. За це вона була внесена до бази сайту «Миротворець».

Сама поетеса, а також адміністрація клубу «Пляжник» ситуацію поки не коментували.

Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями до анексованого Росією Криму через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Низка артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії Криму, втратили можливість виступати на материковій Україні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ