Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Аsianews.it.

Під час зустрічі йшлося про ситуацію в Україні. За повідомленням Відділу зовнішніх Церковних стосунків РПЦ, Патріарх Кирил наголосив, що Церква повинна стати чинником примирення, а не втягуватися в конфлікт. Про слова Держсекретаря Ватикану щодо ситуації в Україні під час зустрічі з Кирилом у повідомленні Відділу зовнішніх Церковних стосунків РПЦ нічого не сказано, однак нагадаємо, що у ході спільної прес-конференції, яка відбулась 22 серпня після зустрічі з Лавровим кардинал Паролін нагадав владі РФ про те, що поведінка РФ стосовно Криму не відповідає міжнародному праву. Держсекретар Ватикану закликав РФ перестати порушувати міжнародне право і шукати виходу, який би задовольнив сусідні держави і цілу міжнародну спільноту.

Під час зустрічі з Патріархом Кирилом, сторони обмінялися думками щодо результатів паломництва мощей святителя Миколая, паломництво яких  Патріарх Кирил та Папа Франциск узгодили на засіданні в Гавані в лютому 2016 року. Як зазначив державний секретар Ватикану, ця подія мала великий вплив на відносини між двома  Церквами.

«Цей аспект прискорює наш рух вперед у відносинах між нашими Церквами. Звичайно, я був дуже радий, що ця подія відбулася. Можна сказати, що одним з наслідків прибуття мощей є новий клімат, нова позитивна атмосфера, яка допомагає нам спілкуватися, невелика цегллина, яка створює нові відносини», - зазначив представник Святого Престолу.

Питання зустрічі Папи Франциска з Патріархом Московським не обговорювалося.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ