Російський добровольчий корпус, легіон «Свобода Росії» та зайшли Сибірський Батальйон у Білгородську область РФ на 42 км углиб.

Про це йдеться в заяві легіону.

Як зазначається,  найактивніша фаза їхніх дій позаду, однак операція ще триває.

«Ми йдемо, щоб звільнити вас від злиднів, бідності та страху. Звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу. Дати вашим дітям нормальне, цивілізоване майбутнє – без санкцій та без репресій, без виборів без вибору та без «Розмов про важливе». І найголовніше без війни. Путін узурпував владу на 20 років і що сталося: санкції, економічний застій, кровопролитна війна, убиті політичні конкуренти та повна ізоляція зі світової арени. А ще красиві палаци. А тепер він планує йти на ще один термін і правити до своєї смерті. Ми не дозволимо. Ми такі ж росіяни, як і ви: ми також маємо право на волевиявлення. І наша воля – не визнавати кривавого диктатора президентом Росії. Легіон йде на вибори, чекайте на нас», – йдеться у заяві.

На відео можна почути автоматні черги.

Згодом, у мережі почала ширитись інформація, що бійці захопились підтримкою танків. Повідомляється про те, що частина танків перетнула російсько-український кордон.

В українській розвідці вже відреагували на операцію російських добровольців. Там зазначили, що росіяни в себе вдома, і, ймовірно, зараз відбувається спільна спецоперація.

«Легіон »Свобода Росії«, РДК і Сибірський батальйон на території рф діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян рф. Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої рф», — заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

ІА "Вголос": НОВИНИ