Про це в понеділок повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки, передає УТ.

«З метою виправдання режиму постійних перевірок бойової готовності з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ, противником поширюються чутки про підготовку ЗС України до наступу», –зазначив Гуцуляк.

Зокрема, за даними розвідки, у травні до «вищого ступеня бойової готовності» приводились 1-ша (дислокується в окупованому місті Кальміуське) та 3-тя (в окупованому м. Горлівка) окремі мотострілецькі бригади та 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (у окупованому Новоазовську) т.зв. 1 АК; 4-та (у окупованому Алчевську), 7-ма (окупована Брянка) окремі мотострілецькі бригади та 6-й окремий мотострілецький полк (окупована Кадіївка) т.зв. 2 АК.

«Тримання противником у постійному напруженому стані більшості підрозділів окупаційних військ, негативно сприймається особовим складом та поглиблює рівень недовіри до російського командування зокрема, і російської пропаганди взагалі», – наголосили в Міноборони.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ