Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Остап Сливинський, письменник, літературознавець та активіст. 

«Олега Сенцова зараз тримають в інформаційній ізоляції, до нього майже не доходять листи. Жодних звісток не можемо від нього отримати і ми. Це, безумовно, робиться навмисно, щоб його зламати. Буквально позавчора адвокат Олега Дмитро Дінзе передав неофіційне твердження російських дипломатів, які доволі відкрито в колі свої колег стверджують, що якщо Сенцов помре, то для російської влади це не буде великою проблемою - одним в’язнем більше, одним менше», - каже Сливинський.

Директор музею «Територія Терору» Ольга Гончар зазначила, що умови для утримання політичних в’язнів з часів Радянського Союзу не змінилися, і Олегу Сенцову та іншим жертвам Кремля доводиться перебувати в тих самих тюрмах.

«У терору обличчя однакове. З часів Першої та Другої світових пройшло вже майже століття, а умови не змінилися», - зазначила Гончар.

Нагадаємо, що 10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова та пред’явили звинувачення у підготовці терористичного акту. З 13 листопада 2017 український режисер перебуває у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь», а з 14 травня 2018 року голодує з вимогою виправдати всіх українських політв’язнів.

Як уже писав «Вголос», сьогодні, 21 серпня, у Львові відбулася акція під стінами Генерального консульства РФ. Люди зібралися, аби підтримати незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова та передати листи, написані небайдужими українцями. Проте установа у свій робочий день виявилася зачиненою.

ІА "Вголос": НОВИНИ