Про це Маккейн сказав сьогодні в одній із програм центрального американського телеканалу CNN.

"Це (хакерська активність РФ – ред.) є ознакою можливого розвалу світового порядку, який був створений після Другої світової війни, і який створив один із найспокійніших періодів в історії світу", - наголосив Маккейн.

Разом з тим, сенатор підкреслив, що американське керівництво продемонструвало "абсолютну нездатність" у тому, щоб вчасно усвідомити цю небезпеку. Політик наголосив, що спеціальний комітет Конгресу мусить розслідувати висновки ЦРУ в питанні кібер-зламу та викраденні листів з поштового серверу Національного демократичного комітету з метою підтримки кандидата від республіканців Дональда Трампа.

"Коли Америка не є лідером, багато інших поганих людей робитимуть це", - зазначив він.

Звинувачення Маккейна в бездіяльності стосувались не лише адміністрації США, але й республіканської більшості в Конгресі. Досі його заклики щодо цього були відкинуті лідером більшості в Сенаті Мітчем Макконнеллом і спікером Палати представників Полом Райаном, які підтримали розслідування, але лише силами існуючих органів, без створення спеціального комітету в Конгресі.

Натомість Маккейн наполягає: це справа серйозна.

"Якщо росіяни здатні завдати шкоди виборчому процесу, вони можуть знищити демократію, засновану на вільних і справедливих виборах", - заявив законодавець.

Маккейн вважає, що немає сумнівів у факті втручання росіян, і без сумнівів це була кібератака.

"Питання тепер у тому, наскільки великою і яка конкретна була нанесена шкода, і що Сполучені Штати Америки повинні робити? Досі ми були повністю паралізовані", - наголосив він.

У цьому зв'язку сенатор підтвердив необхідність створення спеціального комітету.

"Нам потрібно дістатися самого дна цієї проблеми", - заявив Маккейн.

ІА "Вголос": НОВИНИ