Про це хакери повідомили на свому сайті.

Зокрема, вони стверджують, що нібито диверсанти «планують заразити відходами воду в каналі Північний Донець-Донбас», з якого йде забір води до Південно-Донбаського водоходу.

Після «зараження води» нібито буде розгорнуто активну інформаційну кампанію України та країн Заходу проти Донецька і Луганська, а також Росії.

«Наприклад, їх звинуватять у забрудненні регіону радіацією, порушенні міжнародного законодавства, нездатності забезпечити екологічну безпеку тощо, з усіма наслідками, що випливають», – йдеться у повідомленні.

Російські хакери стверджують, що для операції спецназівці нібито отримали контейнер з радіоактивними речовинами із закритого могильника Вакуленчук у Житомирській області. Зазначається, що цей об'єкт перебуває у 15-18 кілометрах від 142-го центру Сил спеціальної операції, де з 2017 року «диверсанти» нібито проходять спецпідготовку під керівництвом американських інструкторів.

Російські хакери також припустили, що «куратор» акції – засновник американської приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс, який прилітав у розташування 142-го центру у квітні цього року.

На підтвердження своєї гіпотези хакери навели знімок нібито листа командувача ССО Ігоря Луньова на ім'я першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ Ігоря Колесника з проханням допустити Прінса на військовий об'єкт.

Також хакери запевняють, що над «проектом» працюють 14 американських інструкторів.

ІА "Вголос": НОВИНИ