Про це повідомляє портал Delfi, – пише Європейська правда.

Головний редактор порталу Артурас Анужіс сказав, що сайт зламали о 19:15, а через 9 хвилин з'явилася фейкова новина. Через 5 хвилин портал прибрав її. За попередніми даними, за IP-адресою встановили, що сайт зламали через комп'ютер, встановлений в Санкт-Петербурзі.

У статті була представлена вигадана історія про те, що нібито Каробліс домагався журналіста Žinių radijаs Рідаса Ясюленіса і зізнався в тому, що є геєм.

Прес-секретар глави Міноборони Віта Раманаускайте назвала цей інцидент «ще одним доказом того, що ми живемо в умовах інформаційної війни і будь-яка людина може стати об'єктом фейкових новин».

«В умовах інформаційної війни організації повинні ще більше уваги приділити кібербезпеці. Буде проведено розслідування», – сказала вон.

За словами Раманаускайте, після того як новина була розміщена, посилання на неї було вислане за списком конкретних адресатів, включаючи уряд, міністерства і посольства.

Стаття була написана досить правильною литовською мовою, в ній сказано, що, крім Ясюленіса, ще вісім дипломатів анонімно розповіли про домагання з боку Каробліса.

Це вже не перший інцидент, коли хакери зламують литовські інформаційні портали і розміщують на них фейкові новини.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ