Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у четвер, 15 лютого.

Представники гуманітарного проекту Збройних сил України «Евакуація 200» добилися повернення тіла загиблого на підконтрольну територію.

«Після тривалих і складних переговорів представники гуманітарного проекту Збройних сил України Евакуація 200 добилися повернення тіла загиблого захисника на підконтрольну Україні територію», - йдеться в повідомленні.

Товариші по службі загиблого розповіли, що вони потрапили під обстріл сепаратистів під час бойового чергування на ділянці, де до ворожих окопів всього лише 35 метрів. Тоді загинув боєць на ім'я Дмитро та ще один військовий отримав поранення і зараз перебуває на лікуванні в Харкові.

У штабі додали, що передача тіла загиблого військовослужбовця сталася в районі населеного пункту Щастя, за участю представників Спілки ветеранів Афганістану Луганщини, ОБСЄ та української сторони СЦКК.

Боєць загинув 12 лютого, потрапивши під ворожий мінометний обстріл під час спостереження за позиціями противника. Тіло загиблого потрапило до сепаратистів.

«Протягом трьох днів представники ОРДЛО міняли час передачі тіла загиблого захисника, вишукуючи в цьому факті вигоду для проведення цинічних інформаційних акцій», - відзначили в штабі.

ІА "Вголос": НОВИНИ