Примітно, що відео, на якому українських прикордонників допитують російські спецслужби, показано без звуку, пише «Сьогодні».

У ФСБ зазначили, що затриманим за порушення кордону з України в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України пред'явлено звинувачення.

«Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з України в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в межах раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Російської Федерації (Незаконне перетинання державного кордону РФ) пред'явлено звинувачення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, два офіцера відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону 4 жовтня ввечері здійснювали моніторинг ділянки держкордону, зв'язок з ними перервався близько 20:00.

Прокуратура Сумської області в середу почала кримінальне провадження за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону.

Пізніше стало відомо, що російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України біля с. Зноб-Трубческая Середино-Будського району Сумської області поблизу україно-російського державного кордону.

9 жовтня на україно-російському кордоні, де були затримані прикордонники, відбулася зустріч представників ДПСУ і співробітника прикордонної служби ФСБ РФ. Як розповів помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, щодо українських прикордонників вже пройшов суд, «справа» розглядалося за двома статтями: незаконний перетин кордону і злісна непокора працівникам правоохоронних органів РФ. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ