Про це інформують еizvestia.com.

«В інтересах Сухопутних військ триває оснащення підрозділів ППО сучасними зенітними ракетними комплексами. Це, перш за все, високопомехозахищенний ЗРК «Бук-МЗ», одна самохідна установка якого здатна одночасно вести стрілянину по шести повітряних цілях. У 2016 році вказане озброєння буде поставлено в одну з бригад південного військового округу», – розповів головком Сухопутних військ Росії генерал-полковник Олег Салюков.

Передбачається, що новий комплекс продовжить лінійку зенітних ракетних комплексів «Бук». Зараз на озброєнні перебуває комплекс «Бук-М2». Також повідомляється, що влітку цього року російський концерн «Алмаз-Антей» провів успішний пуск ракети «Бук-М3» на полігоні Капустін Яр під Астраханню.

Випробувана ракета за технічними характеристиками практично в два рази перевершує попередні моделі і не має аналогів у світі серед зенітних ракетних комплексів свого класу. Нова ракета має значно меншу масу, що дозволило збільшити боєкомплект.

Однак докладні характеристики комплексу «Бук-М3» невідомі. Повідомляється лише, що попередник здатний вражати твердопаливними ракетами повітряні цілі на дальності від 3 до 45 км і на висоті до 15 м до 25 км. Крім того, він може знищувати балістичні ракети з дальністю пуску до 150-200 км.

Комплекс «Бук» відомий в зв'язку з катастрофою пасажирського літака в небі над Донбасом. 17 липня 2014 року в Донецькій області поруч із селищем Шахтарськ у зоні бойових дій було збито Боїнг-777 «Малайзійських авіаліній», що слідував рейсом MH17 «Амстерлам-Куала-Лумпур». Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

13 жовтня 2015 року відбулася презентація доповіді Ради безпеки Нідерландів, згідно з яким літак рейсу MH17 був збитий ракетою комплексу «Бук» російського виробництва. У той же час, в доповіді не названі відповідальні за запуск цієї ракети.

ІА "Вголос": НОВИНИ