Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

Він уже повідомляв, що Росія знову взялася за старе і намагається посіяти паніку в лавах української армії за допомогою розсилання провокаційних СМС-повідомлень, як це було в 2015 році під час боїв за Дебальцеве.

За його словами, на Донбас перекинули фахівців з інформаційно-психологічних операцій (ІПСО).

«У радянські часи в армії було поняття – «спецпропаганди». Йдеться про одну з найбільш закритих структур – 7-ме спеціальне управління ГоловПУРу РА (головне політичної управління радянської армії) і ВМФ СРСР. Завдання – «робота серед населення та військовослужбовцями противника» (те, що зараз називається інформаційно-психологічними операціями). Тут служила військова еліта: при всій масі чиїхось синків, вистачало офіцерів, кожен з яких – поліглот, тонкий психолог, інтелектуал. Одним словом, професіонали», – написав Тимчук.

Він присоромив нинішніх російських ІПсОшників за їх СМСки українським військовим з орфографічними помилками і суржиком, які мали зворотний ефект.

«Кожен має як мінімум легкий ступінь кретинізму, з мов володіє тільки базовою російською і просунутою матірною, буквар викурив у школі. Це випливає з російських ІПСОА проти АТО, а зараз – Об'єднаних сил на Донбасі, коли нашим військовослужбовцям розсилаються СМС (очевидно, з допомогою російських станцій РЕБ типу «Леєр») «уражницького» характеру. На мізкострусному суржику з претензією на українську мову, дикунськими орфографічними помилками, повними «креативу» в стилі «укр, здавайся!». Результат таких ІПСОА прямо протилежний задумам, і нічого, крім сміху, не викликає. Колишні начальники ГоловПУРу крутяться в гробах зі швидкістю промислових вентиляторів. Створюється враження, що нинішні російські «специи» перейняли лише дві головні традиції радянської армії – недоумкуватість і, пардон, жопорукість, що для нас, в принципі, зовсім не погано», – підкреслив Тимчук.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ