Про це повідомляє командування Повітряних сил України на своїй сторінці у Facebook.

«Винищувальна і бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ і Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України і АР Крим, а також з наближенням до 40 км до берегової лінії з боку Чорного моря з подальшим польотом уздовж узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини. Крім того, група далеких стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом в супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснила політ в повітряному просторі АР Крим, Азовського і Чорного морів з відпрацювання певних умовних завдань з нанесення ударів», – йдеться у повідомленні.

Командування Повітряних сил ЗСУ зазначає, що такі дії авіації РФ викликані насамперед реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань в Повітряних силах ЗСУ та з метою умовної відпрацювання блокади протоки Босфор.

«При виявленні загрози з боку країни-агресора певні сили і засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-космічних сил РФ. Повітряні сили ЗСУ несуть цілодобове чергування», – йдеться в повідомленні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ