Про це сповістив батько бранця Кремля із посиланням на слова адвоката. 

«Адвокат Марина Дубровіна пробилась до СІЗО на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались за якою статею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі і продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залишився в одих шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни не має», – повідомив батько Павла.

 

За словами чоловіка, «один сильний удар в область живота може привести до розриву зворотньої вени, як наслідок – внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу».

Він додав, що Павла постійно мучить сильний головний біль та слабкість.

«Відсутність ліків тільки погіршує й без того жахливий стан здоров'я», – зазначив батько. 

Сьогодні суд у Ростові-на-Дону лишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня цього року. Попередні слухання у справі мають відбутися 9 липня у Північно–Кавказькому окружному районному суді.

1 липня Грибу виповнилося 20 років. Він перебуває у краснодарському СІЗО.

25 червня адвокат українця заявила, що попереднє розслідування у справі незаконно викраденого в Білорусі і утримуваного в СІЗО РФ Гриба завершили.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі.

За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.

Гриб страждає від портальної гіпертензії та потребує щоденного прийому спеціальних ліків, ЄСПЛ кілька разів просив Росію надати інформацію про його стан здоров'я.

Генконсульство України також неодноразово направляло звернення до російської сторони про можливість обстеження юнака.

Проте, так і не отримавши відповіді, Україна вирішила самовільно відправити групу лікарів, яких до українця не пустили.

В РФ відповідали, що в українця Гриба немає проблем зі здоров'ям.

26 квітня Ігор Гриб повідомив, що з початку цього року на його сина посилився психологічний тиск.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ