Відео бійки опублікували на каналі youtube «Комсомольської правди».

Спочатку російський журналіст Шевченко кинув у бік Сванідзе закид, що він «плює на могили» загиблих під Москвою солдат, коли критикує Сталіна. У відповідь на це Сванідзе сказав, що дав би Шевченкові «по морді».

«Коли ти говориш, що я плюю на могили, ти мерзотник! Був би ближче, по морді б отримав», – вигукнув Сванідзе.

Потім між ними спалахнула бійка, яку довелось зупиняти співробітникам радіостанції.

Учасники бійки вже встигли прокоментувати російським ЗМІ цей скандальний інцидент.

«Ефір був дуже різкий, емоційний. Ми обидва з темпераментом. Хоча досі у нас проблем в особистих стосунках не було. Але тим не менше, зараз вони виникли. Те, що сказав мені Максим Шевченко, я вважаю образою. І вважаю його слова образливими. І не зміг стриматися. За те, що не зміг стриматися, я прошу вибачення у нашої глибоко шанованої аудиторії», – сказав Сванідзе.

Зі свого боку, Шевченко заявив, що він глибоко шкодує, що між ним і Сванідзе почалася бійка. Він висловив думку, що інтелектуальні суперечки не повинні доходити до рукоприкладства. Шевченко пов'язав такі ситуації з положенням в країні та з розколом у суспільстві.

«Була дискусія, полеміка, в якій Микола Карлович почав переходити на особисті образи, на що звернула увагу навіть ведуча. Почав називати мене мерзотником, почав погрожувати мене вдарити. Я йому сказав, що якщо ти погрожуєш, то, будь ласка, ось я – тут. Він встав, ударив мене, отримав у відповідь. Я не прихильник такого, я сам ніколи не погрожую, ніколи не лізу на бійку в такій ситуації, коли мова йде про теоретичні питання. Він, очевидно, просто втратив контроль над ситуацією», – сказав Максим Шевченко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ