Російського заступника голови громадської палати Алтайського краю Євгена Новікова знайшли мертвим на окупованій території України у так званій «ДНР». Новіков нібито поїхав на Донбас із «волонтерською» місією, але потрапив під обстріл 10 липня під Шахтарським.

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на голову громадської палати Юрія Шамкова.

«Підтверджується інформація, що Євген Олександрович загинув у »ДНР". Він виїхав на початку липня з волонтерською місією.

10 липня вони потрапили під обстріл, це було у Шахтарському районі. Ми разом із близькими сподівалися до останнього, що він живий, але нещодавно його впізнали. Цього тижня тіло вже мають доставити до Барнаула", - повідомив він.

За словами Шамкова, із «волонтерською» місією на окуповану територію України Новіков поїхав уперше.

Його родичі повідомляли про зникнення в донецьких пабліках у соцмережах: «На грудях у Новікова — татуювання ведмедя».

Повідомляється, що 2 «волонтери» загальноросійської громадської молодіжної «патріотичної» організації «Наследіє» 10 липня постраждали та 4 зникли безвісти під час обстрілу Шахтарського району окупованої частини Донецької області.

Громадська палата рф — консультативно-дорадчий орган у росії, створений у 2005 році. Члени палати не отримують зарплати, але сам апарат перебуває на держфінансуванні рф і бере участь у держзакупівлях.

ГП рф обирається кожні 3 роки та має здійснювати взаємодію громадян з органами держвлади та місцевого самоврядування з метою «обліку потреб та інтересів громадян РФ, захисту їх прав і свобод при формуванні та реалізації державної політики, а також з метою здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади рф».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ