Про це повідомляє life.ru.

Проект системи патріотичного виховання «Російська класична школа» розроблено в Єкатеринбурзі. Окрім письма гусячим пером, про який йдеться у зверненні, пропонується також привчити учнів вимовляти «-ться» у розмові, а також вчитися за перевиданими російськими підручниками радянського періоду.

Крім президента РФ, прохання батьківської асоціації відправили і міністру освіти і науки Ользі Васильєвій. Пропонована система заснована на методиці «наочного навчання» Дмитра Ушинського, відомого дореволюційного педагога, а також законодавця шкільної математики Андрія Кисельова і засновника радянської початкової математичної освіти Олександра Пчелко. Ці методики допрацювали й адаптували до сучасної школи.

Принцип методики «наочного навчання» полягає в тому, що знання набуваються в єдності теорії і практики (спостереження, ілюстрація і демонстрація).

Ініціатори системи зазначають, що вже близько 30 приватних шкіл Росії, а також Казахстану (Алмати) та України (Київ та Харків) працюють за системою «Російської класичної школи».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ