Таку думку він висловив у своїй статті для канадського видання «The Globe and Mail», повідомляє «24 канал».

«Європа, Канада та США зараз мають можливість посприяти політичному вирішенню цієї війни: по-перше, надавши українським військовим оборонне обладнання і, по-друге, розгорнувши на Донбасі потужну миротворчу місію ООН», – зазначив він.

Расмуссен нагадав, що пропозицію про миротворців ООН до Радбезу подала Москва. Окрім того, міжнародна спільнота може уникнути заморозки конфлікту у зоні АТО, якщо правильно сформує мандат миротворчої місії на Донбасі.

Зокрема, місія ООН має розміщатись уздовж усього кордону України з Росією, а також миротворці повинні захищати не лише міжнародних спостерігачів, а й населення та інфраструктуру.

«Московський проект резолюції виявився типовим путінським блефом, що порушує кілька принципів ООН, тобто є неприйнятним у чинному вигляді. Але замість того, аби відкидати його, Захід повинен викрити блеф і перетворити за допомогою «батога і медяника» московську пастку на вікно для досягнення миру»,
– переконаний колишній генсек НАТО.

За словами політика, «батогом» для Росії у цій ситуації стане надання озброєння Україні, а «медяником» – зняття санкцій.

«Якщо Росія виведе свої війська й відновить суверенітет України, ми зможемо запропонувати найбільшу винагороду – полегшення санкційного режиму. Цю страву не подають частинами: повне зняття санкцій можливе лише після повного виконання Росією своїх зобов'язань», – наголосив він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ