Про це заявив голова комісії з аудиту ФІФА Доменіко Скала, передає «Інтерфакс-Україна».

«Повинні бути докази факту отримання хабарів в ході виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 року в Росії та Катарі. Якщо подібні докази знайдуться, то підсумки виборів можуть бути скасовані», - заявив Скала.

Раніше Доменіко Скала заявляв, що перевірка не виявила порушень у ході голосування з вибору країн-господарок ЧС 2018 і 2022 року.

Швейцарська прокуратура порушила кримінальну справу за можливих порушень на виборах. Паралельно ФБР проводить власне розслідування і вже заарештувало групу високопоставлених чиновників ФІФА.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США заявило, що у рамках справи про корупцію у ФІФА має намір перевірити голосування, за підсумками якого Росія і Катар отримали право на проведення чемпіонатів світу з футболу у 2018 і 2022 роках відповідно.

Сім високопоставлених чиновників FIFA були затримані в Швейцарії за підозрою в корупції. Затримання було проведене на прохання США, де функціонерів футбольної організації звинуватили в отриманні відкатів і хабарів.

2 червня, зявилась інформація, що президент ФІФА перебуває під слідством ФБР. 

Того ж дня Блаттер несподівано оголосив, що подасть у відставку з поста президента FIFA на екстреному конгресі організації, який пройде в період з грудня 2015 року по березень 2016 року.

При цьому, лише 29 травня його знову переобрали на посаду президента.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ