Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку Росії заблокувала музичний сервіс «Last.fm». Причиною цьому послужив трек «Рай під тінню шабель» чеченця Тимура Муцураєва.

На сайті «Антизапрет.инфо», який займається моніторингом заблокованих ресурсів, йдеться про те, що саме через твори Муцураєва сервіс «Last.fm» включили в реєстр заборонених сайтів Роскомнадзору. Пісня написана в 1997 році і присвячена чеченській війні. Пісня Муцураєва визнана екстремістською рішенням Ленінського районного суду Тюмені у квітні 2015-го. Про це повідомляє російський телеканал «Дождь».

Зазначається, що доступ до ресурсу був обмежений ще 17 квітня.

Раніше Роскомнагляд уже блокував Last.fm. Музичний сервіс був внесений до реєстру заборонених сайтів у 2015 році через публікацію треку «Убий мента» гурту «Психея». Вона також є у списку екстремістських матеріалів, який веде Мін'юст.

Тимур Муцураєв – чеченський бард, багато його пісень присвячено військовому конфлікту в Чечні та ісламу. У російському реєстрі екстремістських матеріалів є й інші його пісні. Це, зокрема, такі: «Тримайся, Росія, ми йдемо», «Опозиціонер», «Єрусалим», «Вставай, Чечня, пора в похід» і «Звучить Коран, його слухають нахи». За публікацію його пісень неодноразово штрафували користувачів «ВКонтакте».

Послухати композицію можна на «YouTube».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=91_vCPFWcAA[/embed]

 

ІА "Вголос": НОВИНИ