Про це повідомили в прес-службі відомства, передає Інтерфакс.

«Найближчим часом Роскомнаглядом буде запланована низка наглядових заходів, спрямованих на проведення аналізу діяльності адміністрації соціальної мережі Facebook з обробки персональних даних російських користувачів, порядку і умови надання користувальницьких послуг, змісту локальних актів», – розповіли в Роскомнагляді.

Якщо відомство виявить порушення в роботі соціальної мережі, то розробить пропозиції «вжиття заходів реагування».

У вересні голова Роскомнагляду Олексій Жаров попередив, що 2018 року Facebook припинить роботу в Росії, якщо не виконає закон про локалізацію персональних даних.

Міністр зв'язку та масових комунікацій РФ Микола Нікіфоров, у свою чергу, закликав «компетентні органи» звернути увагу на Whats App, Facebook і Google. Він підкреслював, що йому невідомо про боротьбу цих сервісів з тероризмом, на відміну від Telegram, який «вичищає всі канали, пов'язані із забороненою організацією ІД».

У вересні 2015 року набули чинності поправки до закону «Про персональні дані». Згідно з ним, будь-яка російська або закордонна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, повинна забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, що розташовані на території РФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ