Про це заявив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін на брифінгу 10 січня, – передає Українська правда.

Він зазначив, що причетність сім'ї Россошанського до злочину була лише однією з версій.

За словами Аброськіна, у перші дні після вбивства досліджували рух Ноздровської від офісу на вулиці Банковій до станції метро «Героїв Дніпра» та села Демидів, допитували свідків щодо маршруту і оглядали відео з камер спостережень. Майже напевне встановили автобус, у якому їхала Ноздровська.

«У перші ж дні ми допитали сім'ю Россошанських», – сказав заступник голови НПУ.

За словами Аброськіна, уся сім'я Россошанських, яка проживає на хуторі поблизу місця убивства, заявила, що була вдома й рано лягла спати. Але слідство вирішило, що родина не достатньо відверта.

Зокрема, виявилося, що трафік розмови між підозрюваним і його батьками зростав 27 грудня, у день винесення вироку у справі про ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, та 29 грудня, у день убивства самої Ноздровської.

Крім того, слідство встановило, що підозрюваний був відсутній вдома кілька годин 29 грудня.

Було призначено понад 70 експертиз. Перші результати експертизи ДНК з тіла убитої засвідчили причетність підозрюваного до вбивства.

Юрій Россошанський визнав свою провину вже після затримання, констатував Аброськін, не називаючи імені підозрюваного і зазначаючи, що це чоловік 1956 року народження.   

Підозрюваний показав, як він здійснював убивство.

«Він вину свою визнає, але він не розкаюється», – заявив Аброськін.

У 2017 році його син збив сестру Ноздровьскої.

Аброськін висловив переконання, що вбивство було не продуманим, а сталося спонтанно, за збігом обставин.

За його словами, сім'я Ноздровської повідомляла про погрози Генеральній прокуратурі, після того Дмитра Россошанського помістили в СІЗО.

Як повідомлялося, юристку І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ