Про це сьогодні повідомив журналістам прокурор САП Віталій Кравець, передає кореспондент УНН.

"Так, інформація (про зміну підозри Розенблату – ред.) відповідає дійсності. За ініціативою процесуальних прокурорів САП, Генеральним прокурором було підписано і вручено підозрюваному, так зване, повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри, однак, кваліфікації дій, по суті, воно не стосується. По суті, залишаються ті самі статті ККУ, було уточнено лише деякі фактичні обставини інкримінованих їм злочинів", - сказав він.

Також прокурор Кравець повідомив, які вони просять у клопотанні покласти на Розенблата обов’язки.

"Ми просимо такий перелік: як і раніше це носіння електронного браслету і заборона покидати місто Київ та Житомир без відома слідчого або прокурора, повідомляти про зміну місця роботи та проживання і обмеження спілкування із низкою фігурантів та свідків у цьому кримінальному провадженні", - додав прокурор.

Нагадаємо, 19 жовтня адвокат нардепа Олексій Шевчук повідомив УНН, що співробітники НАБУ затримали в аеропорту "Київ" нардепа БРозенблата. 

При цьому в НАБУ повідомили УНН, що Розенблат не затриманий, з ним проводили слідчі дії.

Раніше з Розенблата зняли електронний засіб контролю у зв’язку із закінченням строку дії обов’язків, які були покладені на нього судом. 

У САП повідомляли, що подадуть на розгляд суду нове клопотання про покладення на Розенблата обов’язків, в тому числі, проситимуть застосувати до підозрюваного електронний засіб контролю.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ